Login Join IOPS

Vluchtelingen in detentiecentrum Rotterdam mishandeld?

forest
  • Written by:
  • Published on:
  • Categories:
  • Comments:
  • Share:

Blijkens het verslag van deelnemers aan een solidariteitsdemonstratie zijn vluchtelingen in detentiecentrum Rotterdam, waarschijnlijk in hongerstaking, op donderdag 16 mei ernstig mishandeld. Zie dit bericht van Deportatieverzet.


De berichten van de mishandeling worden hier bevestigd door Occupy Rotterdam.


Update


Een van de betrokken gedetineerde vluchtelingen is de heer C.A.T. Bah, afkomstig uit Guinee. Uit een interview op Nieuwsuur met zijn vertouwensarts Elcke Bonsen blijkt dat hij meermalen mishandeld is in het Detentiecentrum Rotterdam, dat beheerd wordt door het bedrijf G4S, een international die de grootste beveiligingsfirma ter wereld is. Detentiecentrum Rotterdam is ook de plek waar de Russische activist Aleksandr Dolmatov tot zelfdoding overging. Martelmethoden als isolatie en slaapdeprivatie zijn daar aan de orde van de dag.


Bah is inmiddels overgeplaatst naar een "beheersafdeling" van de Penitentiaire Inrichting Vught, de gevangenis met het zwaarste regime voor de zwaarste criminelen in Nederland, op de plek van het voormalige KZ Herzogenbusch, om geen andere reden dan dat hij opkwam voor zijn rechten. Advokaten en vertrouwensarts die hem willen bezoeken worden tegengewerkt.


Update 2, 21 mei


Vandaag heeft Elcke Bonsen aangifte gedaan van mishandeling en obstructie van medisch handelen. Lees meer hierover in Medisch Contact.

Discussion 0 Comments