Login Join IOPS

Brede demonstratie tegen racisme en voor een solidaire samenleving

forest
  • Written by:
  • Published on:
  • Categories:
  • Comments:
  • Share:

Op zaterdag 20 september organiseert het Comité samen tegen racisme een brede demonstratie in Den Haag tegen racisme en voor een solidaire samenleving.

Racisme en intolerantie hebben de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen, zowel in de politiek als op straat. De rechts-extremistische organisatie Pro Patria heeft opgeroepen om 20 september te demonstreren in de Schilderswijk, zogenaamd tegen moslimfundamentalisme maar in feite tegen alle islamitische bewoners. Ook de PVV heeft voor deze extreemrechtse demonstratie opgeroepen.

Voor allerlei problemen in de samenleving en actuele ontwikkelingen in de wereld wordt ‘de ander’ aangewezen als zondebok. Alle moslims krijgen de schuld van de daden van religieuze extremisten; op de misdaden van Israël wordt soms gereageerd met antisemitische uitspraken waarbij alle joden hiervan de schuld krijgen. De ene vorm van racisme mag nooit worden bestreden met de andere. We moeten ons duidelijk uitspreken tegen alle vormen van racisme, waaronder islamofobie en antisemitisme.

Het is belangrijk dat we een krachtig geluid laten horen tegen een samenleving die is gebaseerd op angst en uitsluiting en voor een solidaire samenleving, een samenleving waar we staan voor verdraagzaamheid.

Waar: Plein 1813, Den Haag
Hoe laat: 13:00–??

 

Website Comité Samen tegen racisme:  http://www.samentegenracisme.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/comiteSTR

Twitter: https://twitter.com/Smntegenracisme

Discussion 0 Comments